Všechny časy jsou v UTC [ Letní čas ]

Hledat:
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Enslaved (Nor)
OdeslatNapsal: úte 03. bře 2009 12:44:33 

vzdyt to je klasika a komu se nelibi posledni veci,doporucuju sluchatka,postel,brko a zblaznite se blahem

Profil My Galerie E-mail  

OdeslatNapsal: úte 03. bře 2009 13:39:11 

Jen pár slov k Vertebrae: Tohle mohlo být album století - jsou tam naprosto perfektní pasáže, které mne doslova přenesly jinam. Ale NESKUTEČNĚ MĚ SERE kombinace, jak do kupy sesmolili jednotlivé pasáže. Ten kontrast mi rve uši - vůbec mi nepřijde, že by zde byla nějaká plynulost či návaznost. Perfektní kouzlená a magická pasáž se sólovou kytarou a najednou PRD, bez předešlého varování nastoupí jakási nadprůměrná black/prog metalová pasáž s blackovým vokálem, která je navíc až neskutečně čistá - to se prostě nedá...tohle nemohu překousnout. Abych byl originálnější, uvedu jiný příklad, než jsem uvedl při kritice na Mortemu. Krásně si tak spím, užívám si úchvatných snů kdesi za hranicí reality (modrá obloha, svěží vítr si pohrává s vysokou trávou, ve vzduchu zní průlet tryskového letadla, Šňupálek s muminí rodinou se vesele brodí loukou, ve které je zapíchlá jaderná ponorka a v nedalékém zlatavém lánu obilí stojí zvláštní muži v inkvizičních kloboucích a plynových maskách...) a najednou mne probudí tři agrárníci v montérkách, s tranzistorem a harmonikou, kteří se vůbec nestydí mne odloudit od říše snů nemilosrdně spuštěným proudem chcanků doprostřed mého obličeje (kdybych byl fanoušek natterfrosta, tak v pohodě, ale takhle...). A tak ležím v posteli, s úplně pochcanou držkou a ti píčusové se mi ještě smějí do ksichtu a z rádia řve dechovka. Asi takhle se cítím, když nastane hudební kontrast ve Vertebrae... A ač se to snažím již od dob vydání přemoci, tak to prostě nejde... už proto, že tohle mohlo být albem století... Ale takhle mi skutečně přijde, že jejich album zmástroval a zmixoval nějaký kašpar nebo neumětel...protože tohle ve mne nevyvolává žádný prog rockový orgasmus, ani údiv nad zvláštně zvládnutým kontrastem, ale pocit rozčarování a nekončícího smutku nad tím, kdo mohl udělat takový necitlivý zásah do živého dřeva... Jinak mám Vertebrae rád (právě ty úchvatné snivé pasáže, ty hodnotím 101%), ale nemůžu naplno hodnotit album jako celek. Prostě ač se to tvrdí, nepřijde mi to jako album pro náročného posluchače, ale jako album pro zasvěceného fekálníka, který se v podobných zvrácených kombinacích naprosto vyžívá (tím se chci omluvit 95% blackmetalového podzemí, není v tom nic osobního). Bože, vždyť tohle mne tak bolí u srdce a vždycky, když slyším řeči o tom, jak je Vertebrae geniální, tak se mi chce plakat...ano, geniální je, ale jen jedna z jeho složek... Vážně mi nechybí málo k tomu, abych si z abla ty krásné a srdceryvné pasáže vystříhal a zmixoval si je ve vlastním dvacetiminutovém mini EP Vertebrae. Jsem strašný krypl a hudební neznaboh, ale já prostě nedokážu tohle album přehrát v kuse, aniž bych si některé pasáže neposlechl i vícekrát a některé přeskočil... Skutečně se nezlobte, ale nemohu jinak... a číselně hodnotit? To by dopadlo asi takhle - kouzelné pasaže - 100%, black/progrokové pasáže - 40% (jsou dobré, ale ten poměr a to propojení....a ten čisťounký zvuk...), úroveň návaznosti - mínus 100%. Opravdu se na mne nezlobte, ale chtěl jsem odkrýt celý a necenzurovaný názor, proč nemohu Vertebrae poslechnout vkuse a proč mi jeho hodnocení nejde vyslovit... protože na jednu stranu je to skvost nad skvosty a na straně druhé něco, co nemohu vyslechnout :'( :'( :'(

OdeslatNapsal: sob 21. bře 2009 14:11:06 

neskutočne milujem stary enslaved ...... jedna z najvydarenejších black metalových skupín .... aj ked tej novsej tvorbe som jaksi neprišiel na chuť :(

Naposledy mi hrálo:

Profil My Galerie E-mail  

OdeslatNapsal: úte 28. dub 2009 9:56:10 

Nové album se mi dost líbí .Nezklamali :ano: .Dávám 95 ze 100

Obrázek

Naposledy mi hrálo:

Profil E-mail  

OdeslatNapsal: úte 28. dub 2009 10:03:42 

Epizeuxis Sokolík píše:
Krásně si tak spím, užívám si úchvatných snů kdesi za hranicí reality (modrá obloha, svěží vítr si pohrává s vysokou trávou, ve vzduchu zní průlet tryskového letadla, Šňupálek s muminí rodinou se vesele brodí loukou, ve které je zapíchlá jaderná ponorka a v nedalékém zlatavém lánu obilí stojí zvláštní muži v inkvizičních kloboucích a plynových maskách...
:D a tohle ještě patří k té předfekální idilce?

Profil My Galerie E-mail  

OdeslatNapsal: úte 28. dub 2009 21:05:20 

Tak samozřejmě :lol:

OdeslatNapsal: pát 01. kvě 2009 9:39:19 

Enslaved-Hordanes land 1993
Obrázek

Kód:
Jen registrovaní uživatelé můžou vidět odkazy v tagu code! Registrujte se nebo se přihlaste na forum.

Profil My Galerie E-mail  

OdeslatNapsal: stř 03. čer 2009 22:44:50 

Enslaved mě zklamali albem Ruun, které je tak sladké, až z toho bolí zuby. Novou fošnu jsem ještě vůbec neslyšel, negativní dojmy z Ruun byly tak silné, že jsem se neodvážil riskovat další popáleniny. Jinak ale všechny předchozí desky stojí za poslech, obzvlášť podle mě trochu nedoceněná Below the Lights. Někdo tu zmínil skladbu 793: The Battle of Lindisfarne, což je i pro mě osobně hymna. Člověk doslova vidí dlouhé lodě a pak samotné vylodění a útok na ten ostrov. Úžasná věc.

Naposledy mi hrálo:

Profil E-mail  

OdeslatNapsal: ned 21. čer 2009 11:55:13 

Mna Enslaved nejako nezaujali. Oveľa radšej mám ich industriálny death black vedlajší projekt Trinarcia, ten môžem počúvať stále.

Profil E-mail  

OdeslatNapsal: ned 21. čer 2009 12:48:59 

AliAS píše:
Mna Enslaved nejako nezaujali. Oveľa radšej mám ich industriálny death black vedlajší projekt Trinarcia, ten môžem počúvať stále.

Trinarcia je pekelná :veryevil: :evil:

Profil My Galerie E-mail  

OdeslatNapsal: ned 21. čer 2009 12:51:28 

Já teď poslouchám desku Vertebrae a dost se mi líbí, akorát ty přechody jsou někdy trochu násilnější, ale jinak pěkné :)

... aneb podporujte česko-slovenské bratrství

Naposledy mi hrálo:

Profil E-mail  

OdeslatNapsal: pon 10. srp 2009 2:45:45 

Nema (1991) Demo

Obrázek

1.Intro: råV redaF 02:44
2.Himneskir Fatækir 05:13
3.V.d.O. 06:01

Kód:
Jen registrovaní uživatelé můžou vidět odkazy v tagu code! Registrujte se nebo se přihlaste na forum.

224kbps

Profil E-mail  

OdeslatNapsal: pon 10. srp 2009 8:04:42 

AliAS píše:
Ani Vikingligr Veldi?

Naposledy mi hrálo:

Profil E-mail  

OdeslatNapsal: úte 11. srp 2009 21:06:47 

Skusim to, diky za tip.

Profil E-mail  

OdeslatNapsal: pon 15. bře 2010 21:54:12 

Betwithell píše:
Já teď poslouchám desku Vertebrae a dost se mi líbí, akorát ty přechody jsou někdy trochu násilnější, ale jinak pěkné :)

Nemám se skupinou žádné předchozí zkušenosti a teď poslouchám taky Vertebrae (pravda tedy, že už jsem to zkoušel před pár měsíci ale to nestojí za řeč). Zatím opravdu upřímně musím lézt Sokolíkovi do prtky, protože jako rockové album (ať už jakákoliv větev žánru) by mě to v současné době nadchlo. Dost. Ale... :D Ne přechody mi nepřijdou jako problém ale vůbec výskyt blackového vokálu mi úplně zkazil náladu, kterou předchozí pasáž slibně rozvíjela. Na hudební přechody bych si asi zvykl a tvrdší pasáže mi pořád ještě přišli na hony vzdálené nějakému lacinému rámusu ale ten vokál :? hrozně moc mi ruší. A to jsem si myslel, že ke konzervatismu mám celkem daleko.

Profil My Galerie E-mail  

OdeslatNapsal: pon 15. bře 2010 22:28:27 

Přiznám se, že onen vokál mi taktéž dost vadil.... ale nějak jsem se přes něj přenesl.... Snažil jsem se brát tvář, jakou Enslaved předvádí na Vertebrae takovou, jaká je a nakonec jsem si zvykl..... Umělec to tam chtěl, ať je po jeho..... když cítí, že to tam patří.... Enslaved mi nepříjdou jako skupina, která by se držela blackových pasáží křečovitě kvůli udržení se ve škatulce BM.

Profil E-mail  

OdeslatNapsal: úte 16. bře 2010 1:28:18 

Já nevím. Mně se Vertebrae od začátku líbilo, byť ne tolik jako Isa... Ale to je i tím, že je méně "líbivé" (ty uvozovky proto, že to nemyslím přesně doslova, ale spíš ve smyslu diskrétnější, niternější, introvertnější....)

A "milli-" is metric prefix for 1/1000, so a milli-Helen is just enough beauty to launch a single ship.

Naposledy mi hrálo:

Profil My Galerie E-mail  

OdeslatNapsal: úte 16. bře 2010 16:39:19 

Hereticus píše:
Přiznám se, že onen vokál mi taktéž dost vadil.... ale nějak jsem se přes něj přenesl.... Snažil jsem se brát tvář, jakou Enslaved předvádí na Vertebrae takovou, jaká je a nakonec jsem si zvykl..... Umělec to tam chtěl, ať je po jeho..... když cítí, že to tam patří.... Enslaved mi nepříjdou jako skupina, která by se držela blackových pasáží křečovitě kvůli udržení se ve škatulce BM.

Ale právě tu jakousi křečovitost jsem z většiny nahrávky cítil. Já Vertebrae nedávno opět poslouchal (ano, vracím se k němu docela často) a pořád to stejné nadšení/stejné výhrady. Nicméně se těším na následovníka - a to velmi.

OdeslatNapsal: čtv 13. kvě 2010 9:38:12 

Kultová kapela nórskeho black metalu. Najlepšie albumy pre mňa Hordanes lands, Eld a Blodhemn.

Profil E-mail  

OdeslatNapsal: sob 05. čer 2010 9:44:48 

Nejvíc od nich oceňuji dílko ELD - u téhle fošny vždy prožívám svůj malý vikingský orgasmus :lol: našlápnutý BM vokál doplněný seversky čistým zpěvem, kterého však na desce není příliš - posluchač se k němu musí prodrat skrze kytarové vichřice a to je dobře - deska působí nádherně vyváženě (v některých momentech mi to dost připomíná první desku Ulver), asi jedna z nejlepších viking black metalových desek co znám :metlar: 100% :metlar: rovněž věci jako Frost, Vikingligr Veldi nebo Issa nejsou k zahození, prostě jedním slovem nádhera :ano:

Profil My Galerie E-mail  

OdeslatNapsal: pon 06. zář 2010 7:31:45 

tak vyšla nová deska-Enslaved (Nor) - Axioma Ethica Odini,našel sem zatím jednu skladbu,a líbí se mi
Kód:

Profil My Galerie E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC [ Letní čas ]